آلمان – ویزای جستجوی کار – قسمت اول

Job Seeker Visa

یه ویزا (البته از نوع اقامتی) برای آلمان وجود داره به اسم ویزای جستجوی کار. یک ویزای ۶ ماهه که به شما فرصت اقامت در آلمان مثل یک شهروند، شرکت در مصاحبه‌های کاری و عقد قرارداد کاری رو میده. البته با این نوع ویزا شما اجازه کار ندارید. بعد از عقد قرارداد، باید به اداره مهاجرت مراجعه کنید و امور اداری مربوطه رو پیگیری کنید.

صحبت‌هایی هم در مورد تمدید این ویزا تا یک سال وجود داره که از طرف سازمان مهاجرت رد شده و قانون کلی در این رابطه وجود نداره، کاملاً فرد به فرد، پرونده به پرونده این شرایط و برخورد اداره مهاجرت (آسلندر) متفاوت بوده.

خب این ویزا از کجا شروع می‌شه و چطوری می‌شه برای این ویزا اقدام کرد؟

از گرفتن نوبت مصاحبه از سفارت آلمان در کشوری که در اون اقامت دارید.

حالا چرا این رو گفتم، خیلی زیاد دیده شده این سوال که بریم از سفارت آلمان در ترکیه اقدام کنیم، در صورتی که اقامت ترکیه رو داشته باشید شدنیه. در غیر این صورت خیر.

گرفتن این ویزا چقدر طول می‌کشه؟

دو زمان انتظار برای این ویزا وجود داره،

  • انتظار اول، انتظار برای نوبت مصاحبه توسط سفارت آلمان.
  • انتظار دوم بعد از مصاحبه تا دریافت ویزا.

در مورد اول، خود سفارت آلمان یک فایل رو روی سایتش گذاشته، زمان احتمالی وقت سفارت رو مشخص می‌کنه. که البته “بیش از ۱۲ ماه” تقریب درستی به ما نمیده، می‌تونه ۱۲ ماه و ۱ روز باشه، می‌تونه ۱۲ ماه و چند سال باشه! هیچ تقریبی هم در دست نیست.

زمان مصاحبه کی مشخص می‌شه؟ حدوداً یک ماه قبل از روز مصاحبه شما، به شما ایمیل می‌شه.

نکته مهم:

فقط و فقط و فقط، ویزای شنگن به ویزامتریک منتقل شده، سایر اقامت‌های کاری، تحصیلی، پیوست خانواده منحصراً توسط خود سفارت مدیریت می‌شه.

نکته مهم بعدی:

هیچ راهی برای دور زدن سفارت وجود نداره واقعاً، شما نمی‌تونین وقت شنگن بگیرید و مدارک اقامت کاری ببرید. با این کار موقعیت رو برای همه ایرانی‌ها تحت تاثیر قرار میدین.

نکته مهم‌تر بعدی:

دعوتنامه کاری برای شرکت در جلسه کاری یا کنفرانس، جز ویزای شنگن هست و ویزای اقامتی محسوب نمی‌شه و نمی‌تونید با ویزای شنگن وارد آلمان بشید و به اقامت دائم یا اجازه کار تبدیل کنید.

بریم سراغ نحوه گرفتن وقت سفارت:

وقتی لینک تعیین وقت سفارت آلمان رو باز کنید، هم زبان آلمانی، هم انگلیسی و هم فارسی رو خواهید دید. پس پیدا کردن قسمتی که مربوط به گرفتن وقت مصاحبه است راحته.

Visa-Termine – langfristige Aufenthalte

Visa-appointments – long term stays

سیستم تعیین وقت آنلاین سفارت آلمان

من همیشه زبان انگلیسی رو انتخاب می‌کنم، چون متاسفانه هنوز آلمانی رو خوب یاد نگرفتم.*

روی لینک مربوطه که کلیک کنید، سه گزینه خواهید داشت که البته این صفحه به زبان فارسی موجود نیست. من حالت انگلیسی رو انتخاب کردم و هر سه گزینه رو برای شما شرح میدم.

German Embassy Tehran

گزینه اول مربوط به ویزای پیوست خانواده است، یعنی همسر و فرزند کسی که در آلمان ساکنه.

گزینه دوم، مشخصه! مربوط به ویزای دانشجویی و فرصت مطالعاتیه.

می‌رسیم به گزینه سوم، اون صف انتظار عجیب برای ویزای جستجوی کار، ویزای کار، بلوکارت و ….

صحبت ما در مورد ویزای جستجوی کار بود، پس میشه همین گزینه سوم، البته اگر وقتی شما سایت رو باز کردین ترتیب با این عکس متفاوت بود، من تعیین‌کننده ترتیب نیستم، دنبال کلمه job seeker یا blue card باشید.

Job Seeker Visa

همونطوری که می‌بینید، اطلاعات مورد نیاز هم ساده است. اسم و فامیل بر اساس پاسپورت، آدرس ایمیل معتبر که بتونین همیشه بهش دسترسی داشته باشید و خیالتون ازش راحت باشه. شماره پاسپورت، شماره موبایل

اگر تو این فاصله که نوبت مصاحبه‌تون رسید، پاسپورت رو عوض کردین چی می‌شه؟ هیچ مشکلی نیست، با هر دو پاسپورت برای مصاحبه حاضر می‌شید. پاسپورت قدیمی برای مطابفت دادن اطلاعات برای ورود شما به سفارت و پاسپورت جدید برای بقیه موارد.

 

– – –

من از اینکه ایران آلمانی یاد نگرفتم، واقعاً پشیمونم. جدا از اینکه وقتی تو آلمان درگیر کار و زندگی بشید، زمان کمتری برای یادگیری زبان پیدا می‌کنید، دونستن زبان آلمانی برای پیش بردن کارای اداری خیلی مهمه. مورد بعدی اینکه هزینه یادگیری زبان در ایران به مراتب کمتر از آلمانه. اشتباه من رو شما تکرار نکنید، حتی اگر رشته کامپیوتر و IT هستید. دونستن زبان آلمانی حتی فرصت‌های شغلی شما رو چند برابر می‌کنه. بالاخره شما دارید وارد کشور آلمانی زبان می‌شید و زبان رسمی کشور آلمانیه!

– – –

آلمان – ویزای جستجوی کار – قسمت اول

آلمان – ویزای جستجوی کار – قسمت دوم

آلمان – ویزای جستجوی کار – قسمت سوم

آلمان – ویزای جستجوی کار – قسمت چهارم

آلمان – ویزای جستجوی کار – قسمت پنجم

آلمان – ویزای جستجوی کار – قسمت ششم

آلمان – ویزای جستجوی کار – قسمت هفتم

آلمان – ویزای جستجوی کار – قسمت هشتم

آلمان – ویزای جستجوی کار – قسمت نهم

آلمان – ویزای جستجوی کار – قسمت دهم

آلمان – ویزای جستجوی کار – قسمت یازدهم

آلمان – ویزای جستجوی کار – قسمت دوازدهم

آلمان – اقامت بلند مدت – بلوکارت

آلمان – اقامت بلند مدت – مصاحبه سفارت

– – –

پی‌نوشت ۱: قطعاً همش همین نبود، این صورت پست‌ها دنباله‌دار خواهند بود. تا روز مصاحبه و حتی بعد از ورود به آلمان.

پی‌نوشت ۲: همه جا می‌گن رشته کامپیوتر و فناوری اطلاعات، با زبان انگلیسی پذیرفته می‌شن، ولی هیچ‌کسی به شما نمی‌گه منظور از رشته کامپیوتر و IT تخصص‌های برنامه‌نویسی و گاهی هم شبکه است. علاوه بر این، کسی به شما نمی‌گه همون‌قدر که بازار کار برای انگلیسی زبان‌ها خوبه، همونقدر هم رقابت شدیدتره. از تمام کشورهای دنیا، حتی همین کشورهای همسایه آلمان، با ویزای جستجوی کار و با زبان انگلیسی برای تخصص‌های برنامه‌نویسی میان. به خصوص هندی‌ها که عجیب بازار آلمان رو پر کردن و نیروهای زبده‌ای هم هستن.

پی‌نوشت ۳: مدرک زبان مهم نیست، دانش زبان مهمه، توی سفارت با زبانی که ادعا کردین بلدین، باهاتون مصاحبه می‌کنن. البته بعداً در مورد مصاحبه سفارت بیشتر می‌نویسم.

اشتراک گذاری: