همایش طراحی واکنشگرا
اولین همایش تخصصی طراحی واکنشگرا هم برگزار شد. شاید این عبارت براتون ملموس نباشه یا براتون سوال باشه که واکنشگرا یعنی چی؟ شاید راحتتر باشه از عبارت انگلیسی استفاده کرد. Responsive Web Design عبارت انگلیسی هست که به طراحی واکنشگرا ترجمه شده است.
یکی از سوالاتی که زیاد از من پرسیده میشه این هست که چطوری این همه راه رو از شیراز میای برای همایش؟ و جواب تنها یک جمله است: “کسب تخصص، آموزش و یادگیری از متخصصترینهای این عرصه تنها راه تقویت انگیزه و موفق شدن هست.” اینکه اخیراً فرصت حضور در همایشهای تخصصی شاخه تخصصی خودم رو پیدا کردم، واقعاً تلاش، پشتکار، انگیزه و انرژی من فزونی پیدا کرده و امیدوارم خیلی خیلی بادقتتر پلههای پیشرفت رو طی کنم.
این پست نه در مورد تخصص من هست، نه در مورد پیشرفت، دوست دارم یه معرفی اجمالی از این همایش داشته باشم و مباحثی که سخنرانان مطرح کردن. از اونجاییکه برنامه صفر و یک اسپانسر پوشش ویدیویی این همایش بودن، به صلاحدید برگزارکنندگان پس از ارائه فیلمها به شرکتکنندگان، تا اواخر آذر این ویدیوها در اختیار تمامی علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
اولین همایش طراحی واکنشگرا، با سخنان آغازین آقای مجید علویزاده شروع شد. پس از معرفی آغازین، آقای دکتر که متاسفانه نامشون خاطرم نیست، از مسئولان پارک علم و فناوری که شاخه تخصصی خودشون زیست و بیوشیمی بود یه سخنرانی کوتاه داشتن و به قول خودشون که سررشتهای از مباحث طراحی وب نداشتن این عرصه ظاهراً یکی از مهمترین عرصههای دنیای امروز است.
محسن براتی ارائه خودش رو در مورد “طراحی موبایل اپلیکیشن برای دستگاههای مختلف با استفاده از Media Query” شروع کرد. آقای براتی، با اسلایدهای بسیار جذاب، و با مفاهیم پایه، خیلی خوب مقدمات طراحی واکنشگرا برای اپلیکیشنهای موبایل رو ارائه کردن. پس از اون، آقای شاهو طوفانی، با موضوع “طراحی قالب واکنشگرا و استفاده از گرید فریمورکهای موجود جهت طراحی واکنشگرا”، به صورت تخصصی مفاهیم گرید رو بیان کردن. ارائه ایشون جنبه تخصصی داشت و اگر تا حالا با هیچ سیستم گریدی کار نکرده باشین ارائه یه کم سنگین میشه. اما با ارائه خوب ایشون میتونین مفاهیم رو جذب کنید و با اندکی مطالعه بیشتر به طور کامل درک کنید. یادتون باشه، کلید راه این مسیر، کدنویسی است. ارائه سوم، با موضوع “استفاده از CSS Preprocessor ها برای طراحی واکنشگرا”، توسط امیرعباس عبدالعلی ارائه شد. آقای عبدالعلی با روش به جا و مناسب مثال کدنویسی مباحث مربوطه رو توضیح دادن. تسلط آقای عبدالعلی روی مطالب به حدی بالاست که قدرت درک شنونده رو با انرژی زیاد بالا میبره. عمق سخنان ارائهشون رو به صورت ملموس میشه درک کرد.
جادی، که معرف حضور همه هست، به نمایندگی از مبیننت، اسپانسر اینترنت این همایش، توضیحاتی در مورد مبیننت برای شرکتکنندگان ارائه کرد. در ادامه همایش، آقای پرهام باغستانی، با موضوع “تجربه کاربری و استراتژی محتوی در طراحی واکنشگرا” به سخنرانی پرداختند. تجربه کاربری یکی از مهمترین مباحث طراحیهای سایت هست که بایستی به این مورد دقت شود. در ادامه، سالار کابلی، پس از معرفی اسپانسرها، توضیحاتی در مورد سایت همایش که واکنشگرا هست ارائه کرد.
در ادامه برنامه امیر سروری، در مورد “راههای بهینهسازی و استفاده از تصاویر در طراحی واکنشگرا” صحبت کرد. یکی از مهمترین بخشهای هر سایت تصاویرش هستن که آقای سروری در مورد این موارد خیلی کامل توضیح داد. آرش میلانی، مثل همیشه با آرامش و هیجان خاص ارائههای خودش، “استفاده از Flexbox در طراحی واکنشگرا” رو ارائه داد که به قولی در ابتدا این ابزار واسه راحتی کار خیلی خوبه و کمک میکنه طراحی واکنشگرا خیلی سادهتر و دلچسبتر بشه.
فقط یک ارائه مونده، ارائهای که من بیشتر از همه منتظرش بودم، “تایپوگرافی در طراحی واکنشگرا” با ارائه بسیار خوب سالار کابلی عزیز. نظر شخصی من این هست که یکی از ابعاد تایپوگرافی، موضوعات انسانشناختی و شناخت نحوه یادگیری و آموزش انسانهاست و از اونجایی که فیلد کاری من در HCI، همین شاخههای انسانی هست، به شدت به موضوع تایپوگرافی علاقه دارم. امیدوارم بتونم بعد از این خیلی بیشتر در مورد این مباحث یاد بگیرم.
یه تفاوت خاص و عمده این همایش، پخش آنلاین برای شرکتکنندههای آنلاین بود. خیلی خوشحالم که تونستم توی این همایش شرکت کنم و راهی رو که توش قدم گذاشتم خیلی خیلی شفافتر و دقیقتر از قبل دیدم. با یادگیری مطالبی که در همایش سخنرانان ارائه کردن، حداقل فهمیدم خیلی مسیرها رو طی کردن دوباره کاری میشه و خیلی تخصصیتر میتونم پیش برم.
امیدوارم بتونم آموختههام رو برای اولین بار در قالب همین وبلاگ که دارم آمادهاش میکنم پیادهسازی کنم. از همین جا، به آقای علویزاده، آقای کابلی و آقای ونکی، یه خسته نباشید و خدا قوت میگم. همایش خیلی خوب و پرمحتوایی برگزار کردن. همینطور به بقیه اعضای کادر اجرایی که اسامیشون رو نمیدونم، خدا قوت میگم. سخنرانان عزیز این همایش هم که تنها حرفی که میشه زد این هست که: “شما فوقالعاده هستین.”
سمانه جان ممنون که از این راه دور با این همه علاقه اومدی و این همه هم زحمت کشیدی. هر جا رو که نگاه میکردیم تو بودی و داشتی با علاقه تلاش میکردی. خسته نباشی و حسابی دمت گرم 🙂
خوشحالم که همایش از دیدت خوب و برات مفید بوده، ما سعی میکنیم بازهم همایشهای تخصصی برگزار کنیم (با کمک خودت و دوستان) چون جای این همایشها تو ایران خالیه، الان توی دنیا داره همایشهای این چنینی برگزار میشه و ماهم باید سعی کنیم تا سطح همایشها رو کمی بالاتر ببریم. امیدوارم که بشه.
بازم مرسی از اومدنت 🙂
فقط میتونم بگم شما فوقالعادهاید.
دوست عزیز طراحی ریسپانسیو چندان کار پیچیده ای نیست که شما تا این حد بزرگش کردید
بخصوص با وجود web application ها که بصورت پیش فرض اکثرا در ویژوآل 2012 و 2013 وجود داره
چنانچه شما قصد طراحی کنش گرا را بصورت دلخواه با هر زبانی داشته باشید حتی php هم باز کار سختی نیست و یادگیری چندانی نداره
امید که هر چه زودتر به خواسته تون برسید اما قطعا شما زیادی بزرگش کردیدوگرنه این روزها یه طرح کنش گرا از اب خوردن هم راحت تر شده بخصوص به کمک query ها و MVC 5
با سلام، مهمترین نکته این هست که افراد متخصصی که خیلی راحت دانششون رو در اختیار افراد دیگه قرار میدن همت کردن و چنین همایشی رو برگزار کردن که واقعاً نبودش حس میشد. اگر توی همایش حضور داشتین متوجه منظورم میشیین.
سلام
دوست عزیز میشه لطفا یه توضیح بدید چطوری شما با پی اچ پی طراحی واکنش گرا انجام میدید ؟
یا درصورت عدم توانایی لطفا لینک منبعی که درباره این موضوع توضیح داده باشه رو به اشتراک بزارید.
فکر میکنم مفهوم موضوع برای شما طور دیگری جا افتاده باشد
فکر کنم دوستان معنی طراحی واکنش گرا رو اشتباه درک کردن
یا حداقل نمیدونن ابزارهاش چیه
آخه واکنش گرایی چه ارتباطی به پی اچ پی و ای اس پی داره؟؟
من دقیقاً منظور شما رو متوجه نشدم فک کنم شما بحث Responsive Web Design یا بلد نیستید یا اصلاً نمی دونید چی هست !!!!!!!
Query گرفتن یا MVC 5 چه ربطی به هم دارن !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
عالی بود سمانه عزیز !
ممنون که در مورد همایش نوشتید …
من هم به شما و همه ی دوستان عزیز دیگه خسته نباشید عرض می کنم !
موفق و سربلند باشید !
ممنون از شما.
ممنونم بسیار زیاد از شما.
حضور تیم شما نقطه ی روشنی بود در اطلاع رسانی و بست دادن این همایش یه فضای مجازی.
همیشه شاد باشید و تندرست 🙂
ممنون از همه زحماتتون واسه برگزاری این رویداد. سلامت و سربلند باشید. ان شا الله همایشهای بعدی و همکاریهای بعدی.
ممنون از گزارش خوب و عکس های خوب تر.
موفق باشی.
شما هم موفق باشید.
خیلی هم عالی… من که نتونستم شرکت کنم ولی دلم اونجا بود :دی
برنامه صفر و یک یکی از اسپانسرهای این همایش به زودی ویدیوهای همایش رو در همین برنامه منتشر خواهد کرد.
واقعاً همایش خیلی خوبی بود 🙂
منم خیلی لذت بردم و خیلی به تجریبات و دانشم اضافه شد.
منم تشکر میکنم از آقای علوی زاده و مدرسه استانداردهای وب که این همایش رو برگزار کردم.
راستی من جزء معدود آدمایی هستم که از اون گوشه ایران این همه راه رو اومدم واسه همایش :دی
بهرحال عالی بود همایش 🙂