کریسمس و بازارچه کریسمس
یکی از قشنگیهای کریسمس، بازارچههای کریسمسه. همونطوری که یک ماه مونده به نوروز، خیابون و بازار پر میشه از هفتسین و سنبل، از اواخر نوامبر هم بازارچههای کریسمس شروع میشن.
البته مطمئنم هر کشور و هر شهری، برنامههای متفاوت خودش رو داشته باشه. چیزی که من سال گذشته و امسال دیدم، شهرهای مختلف آلمان بوده. دوسلدورف، برلین و زاربروکن. عکسهای این پست، بازارچه کریسمس زاربروکنه.
توی بازارچههای کریسمس، پر شده از تزیینات کریسمس، شکلات و آبنباتهای مخصوص کریسمس، گلوواین و نوشیدنیهای مخصوص کریسمس.
یه عالمه دکوراسیون قشنگ و هیجانانگیز واسه عکس گرفتن.
مثلاً تو بازارچه کریسمس زاربروکن، این سن رو برای اجرای موسیقی درست کردن. آقای Nutcracker هم که تو اکثر قصهها و افسانههای کریسمس حضور دارن.
به عنوان آدمی که کودک درونش علاقه خاصی به این افسانهها داره، از دیدن آقای Nutcracker خیلی ذوقزده شدم.
شاید بد نباشه تو این پست کمی در مورد خود کریسمس بنویسم:
کریسمس در واقع تولد حضرت مسیح و در اصل و بنیان، یک جشن و عید مذهبی بوده، اما به مرور زمان، تبدیل شده به مراسمی که خانوادهها و بستگان دور هم جمع بشن و به هم هدیه بدن.
کریسمَس (زبان انگلیسی: Christmas) یا نوئل (زبان فرانسوی: Noël) جشنی است در آیین مسیحیت که به منظور گرامیداشت زادروز عیسی مسیح برگزار میشود. بسیاری از اعضای کلیسای کاتولیک روم و پیروان آیین پروتستان، کریسمس را در روز ۲۵ دسامبر جشن گرفته و بسیاری آن را در شامگاه ۲۴ دسامبر نیز برگزار میکنند. اعضای بیشتر کلیساهای ارتودوکس در سراسر دنیا نیز روز بیست و پنجم دسامبر را به عنوان میلاد مسیح جشن میگیرند. برخی از مسیحیان ارتودوکس در روسیه، اوکراین، سرزمین مقدس (ناحیه تاریخی فلسطین کنونی) و دیگر مکانها، به سبب پیروی از گاهشماری یولیانی، جشن کریسمس را در روز ۷ ژانویه برپا میدارند. کلیسای حواری ارمنی طبق سنت منحصر به فردی، روز میلاد و همچنین روز غسل تعمید مسیح را همزمان در روز ششم ژانویه جشن میگیرند.
ایام دوازده روزه کریسمس با سالروز میلاد مسیح در ۲۵ دسامبر آغاز گشته و تا جشن خاجشویان در روز ۶ ژانویه ادامه مییابد. هرچند مهمترین عید مذهبی در گاهشمار مسیحی، روز عید پاک (به عنوان روز مصلوب شدن و رستاخیز عیسی) است، بسیاری بهخصوص در کشورهای ایالات متحده و کانادا، کریسمس را مهمترین رویداد سالانه مسیحی محسوب میدارند.
با وجودی که این روز یک عید مذهبی شناخته میشود از اوایل سده بیستم میلادی به بعد بهطور گسترده به عنوان یک جشن غیر مذهبی برگزار شده و برای بیشتر مردم، این ایام فرصتی است برای دور هم جمع شدن اقوام و دوستان و هدیه دادن به هم. کریسمس با آیینهای ویژهای بهطور مثال آراستن یک درخت کاج، برگزار شده و شخصیتی به نام بابانوئل در آن نقشی مهم دارد.
شب کریسمس (Christmas Eve) که میشه شب ۲۴ دسامبر، خانوادهها دور هم جمع میشن و همونطوری که تو فیلمها دیدین، کادوهاشون رو میذارن زیر درخت کریسمس.
۲۵ و ۲۶ دسامبر هم به عنوان روز کریسمس تعطیل هستن.
بعد از کریسمس، خیلی سریع میرسیم به ۱ ژانویه و شروع سال نو میلادی که اون یه مراسم جداست. نزدیکی این دو روز به هم باعث شده که کریسمس و سال نو، یه جورایی با هم یکی بشن انگار.
تعطیلیهای کریسمس و سال نو میلادی، در هر کشور و گاهی شهر متفاوته.
در آلمان – برلین:
۲۴ دسامبر – نصف روز کار میکنیم.
۲۵ دسامبر – تعطیل
۲۶ دسامبر – تعطیل
۳۱ دسامبر – نصف روز کار میکنیم.
۱ ژانویه – تعطیل
بعضی از شرکتهای بزرگ، از ۲۱ دسامبر رو تعطیل میکنن و مرخصی اجباری از کارمندا کم میکنن. البته ۲۴ دسامبر و ۳۱ دسامبر در مجموع یک روز حساب میشن.
کریسمس جشن جذابیه. به نظرم حداقل تو کشوری مثل آلمان و شهری مثل برلین که از ساعت ۴ بعدازظهر شب میشه و همه روزها ابری و خاکستریه، همچین جشن رنگیرنگی و پر از نوری، برای جلوگیری از افسردگی خیلی مناسبه. [ایموجی نیش باز]
یک دیدگاه بگذارید