حقوقت چقدره؟
سلام، اول بریم سراغ حرفای اصولی:
حریم شخصی یا حریم خصوصی یعنی یک فرد یا گروه بتواند خود یا اطلاعات مربوط به خود را مجزا کند و در نتیجه بتواند خود یا اطلاعاتش را با انتخاب خویش در برابر دیگران آشکار کند. مرزها و محتوای آنچه شخصی یا خصوصی قلمداد میشود در میان فرهنگها و اشخاص متفاوت است، اما تم اصلی آنها مشترک است.
منِ نوعی، میتونم تصمیم بگیرم چه اطلاعاتی از من در سطح عمومی وجود داشته باشه. مثلاً اطلاعاتی که همین جا توی وبلاگم منتشر کردم، یا لینکداین و حتی اینستاگرام.
اما بیش از این، کسی اگر سوالی بپرسه، حریم شخصی من رو نقض کرده و در نهایت موجب خراب شدن روابط و دلخوریهای زیادی میشه.
در نهایت اولین کسی که حریم شخصی رو نقض میکنه خودمون هستیم، اما اول از همه باید یاد بگیریم که حریم شخصی خودمون رو رعایت کنیم، دوم حریم شخصی دیگران رو رعایت کنیم، سوم فرهنگ کشوری که در فرد مخاطب اون زندگی میکنه رو بشناسیم و سوالهایی که نباید رو نپرسیم.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
سلام
یه سوال شخصی بپرسم؟ حقوقت چقدره؟
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
نوشته بالا یکی از مکالماتی بود که تا به امروز سوتفاهمهای زیادی رو ایجاد کرده و به طور قطع میتونم بگم باعث دلخوریهای شدیدی شده، چه از جانب کسی که سوال پرسیده شده و چه از سمت من.
علت پرسش: میخوام بدونم ارزش داره مهاجرت کنم یا نه!
جواب من: شما مگه دانش، تخصص، تجربه، تواناییهات با من یکیه که عدد حقوقی من بتونه یه میزان برای تصمیمگیری شما باشه؟! برای بدست آوردن اطلاعات مرتبط، شما باید از سایتهایی مثل Gehalt یا Glassdoor یا سایر (که من نمیشناسم) کمک بگیرید. اینجا میانگین حقوق بر اساس رشته و تخصص و شهر متفاوته.
حتی به فرض محال هم که همه فاکتورهایی که گفته شد یکسان باشه بین دو نفر، این سوال، یک سوال کاملاً شخصیه و پرسیدنش نقض حریم شخصی افراده. پس نپرسید.
– – –
پینوشت ۱: وقتی در مورد شرایط زندگی و درآمدی از یک مهاجر میخواید بپرسید، سوال رو باید با دقت بیشتری بپرسید، شاید سوال درست این باشه:
“هزینههای زندگی چطوره؟ با تناسب به تجربه در ایران”
شرایط زندگی آدما با هم متفاوته، سطح انتظارات آدما هم متفاوته.
پینوشت ۲: سوال شخصی نپرسید، لطفاً.
پینوشت ۳: آدما ماهی ۵۰۰ هزار تومن هم درآمد داشته باشن، کسری زندگیشون رو ما قرار نیست جبران کنیم، ماهی ۱۵ میلیون هم درآمد داشته باشن، باز هم برای خودشونه، نه ما.
پینوشت ۴: فرهنگ غنی ایرانی خیلی خیلی خوبه، اکثر اطرافیان من عاشق ایران و فرهنگ غنی ایران هستن، پس خوبیهامون رو حفظ کنیم و صفت بدی اگر هست (مثل دخالت و فضولی تو زندگی اطرافیان) رو کنار بگذاریم.
پینوشت ۵: میدونم این نوشته کمی مغرضانه و همراه با عصبانیت بود، بهم حق بدین، از این سوال خسته شدم و از برخوردهای بعدیاش! اینکه وقتی میگم به این سوال جواب نمیدم چون شخصیه، برخوردهای عجیب و بدی میبینم! وقتی توضیح میدم چطور میتونن تناسب حقوق رو از سایتها پیدا کنن، صفتهای نامربوطی رو بهم نسبت میدن!
پینوشت ۶: با همدیگه مهربونتر باشیم.
یک دیدگاه بگذارید